CHESTER MOOR BARN

Chester_Moor_Photograph_2
Chester_Moor_Render_1

Northern Bureau for Architecture successfully secured Part Q Permitted Development permission to convert an existing steel frame barn into a large family home in the Country Durham countryside.

 

Guided by the planning requirement to utilise the existing structure, the design uses a monochrome palette of materials to emphasise the original form of the agricultural building and create a strong silhouette.

 

Internally the large volume has been generously sub-divided to create a series of rooms of varying proportions, each in relation to their particular use.

Chester_Moor_Drawing_3
Chester_Moor_Sketch_1

CLIENT:

Private

STATUS:

On-Site

DURATION:

2017 – Present

Chester_Moor_Drawing_2
Chester_Moor_Sketch_2
Chester_Moor_Photograph_1
NB Text Only Logo Red
All Logos Grey